30 Nisan 2013 Salı

Yunan Adaları Vol.2

Sabahın köründe Atina'daydık. Dikkat edin limandan daha çıkmadan taksicilere takılıyorsunuz. Akropole taksi ile gitmek istiyorsanız aklınızda bir fiyat olsun, taksiciler tutturabildikleri fiyata götürüyorlar. Siz internetten günsel fiyatları öğrenin derim. Bir diğer gidiş yöntemi de yaklaşık 20 - 25dk. yürüyüp metroya gitmek, metrodan aktarmayla akropole ulaşmak. Liman çok büyük olduğu için ve 5 - 6 kapısı olduğu için, hangi kapıdan çıktığınıza mutlaka dikkat edin. Sonra bizim gibi gemiyi karşınızda görsenizde ulaşmakta zorluk çekersiniz. 

 Biz Akropole çılgın bir taksici ile gittik, 15 euroya anlaştık ama kendisi bize ısrarla 80 euroya Atina turu satmak istedi ve inene kadar da ısrarcıydı. Türk olduğumuzu öğrendiğinde 'Paşam' deyip durdu. Bir önceki yazıda söylemiştim, Yavuz mapsten haritalar çıkartmıştı. Taksici bizi farklı bir yola sokunca, Bakın bende harita var, Ben burdan takip ediyorum şeklinde kibarca uyardı :))


Pire'ye çok erken saatte geldiğimiz için hiçbir yer daha açılmamıştı, etrafı dolaşarak vakit geçirdik. Müze de pazartesi olduğu için kapalıydı, giremedik. Yoğun ısrarlara rağmen biz Akropol turu da almadık. Arkeolog olduğum için Yavuz'da benim engin bilgilerimden yararlandı (!) :)))


Akropolis en çok görmek istediğim yerlerden biriydi, burasının  bizi adalardan daha çok etkilediğini söyleyebilirim.


Parthenon'da arkeolojik çalışmalar hala devam ediyor. Derslerde slayt olarak gördüğüm yerleri canlı görmek gerçekten çok farklı bir duygu. Tapınakları hala tüm görkemiyle karşınızda görüyorsunuz.



 İşte Hephaisteion:



Akropolden aşağıya inip Monastiraki Meydanı'na doğru yürüdük.


Monastiraki Meydan'ında metro girişi var, dönüşümüzü metro ile yaptık. Tabelalarda Yunanca yanında İngilizce de kullanıldığı için zorluk çekmeden metroyla Pire limanına ulaştık.




Biraz önce de bahsettiğim gibi liman çok büyük ve birçok kapısı var. Biz en uzak kapıdan giriş yaptığımız için gemiyi görmemize rağmen bir türlü ulaşamadık, kalkış saati de yaklaştığı için stresliydi.


 Bu kadar koşturmaca sonunda güvertede dinlenme...


Mykonos, gece eğlencesiyle ve çıplaklar plajıyla ünlü ada;  biz mevsim sebebiyle bu çılgınlıklara denk gelmedik. Ama tek gemi bile adayı doldurmaya yettiyse sezonda nasıl oluyor düşünmek istemiyorum.


 Burada çok dar sokaklar var, bir evin balkonundan karşıdaki evin balkonuna çok rahat geçebilirsiniz.



 Mykonos'un en turistik yeri yel değirmenleri ve küçük venedik olarak anılan deniz kenarındaki evler




 Bu yediğimiz döner benzeri bir şeydi, Pita ekmeği arasında tavuk döner, patates kızartması ve haydariden oluşan bir sostan oluşuyor. Çok lezzetli ve uygun fiyatlı bir yiyecekti. Tavsize ederim.




Adalarda içtiğimiz biralar ile ilgili fikirlerimiz; Heineken ve Mytos iyi, Amstel vasat.

Tüm bu gezi bize vize alışveriş vs dahil toplam 2000 tl'ye mal oldu. Gemi turu sezon haricinde gittiğimiz ve erken rezervasyon yaptığımız için herşey dahil kişi başı 99 euroya geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder