2 Temmuz 2013 Salı

Heybeliada

Heybeliada'ya Bostancı'dan gidebileceğiniz gibi Büyükada'dan da geçebilirsiniz. Biz Büyükada'ya gittiğimizde bir gece kaldıktan sonra ertesi gün vapurla Heybeliada'ya geçmiştik. Yalnız vapur saatleri çok sık olmadığı için önceden bakmanızda yarar var. Büyükada yazısında vapur tarifesine ulaşabileceğiniz bir link eklemiştim. Biz adada vapur saatinden dolayı sadece bir saat kalabildik ve hızlı bir gezi oldu.



Adaya inince yine yaptığımız ilk iş bir harita (kroki) edinmek oldu, fakat buradaki harita Büyükada'ya göre daha kötüydü. O yüzden sürekli kaybolduk. İlk önce adanın daha uzak yerlerine, arka taraflarına gitmek istedik ama harita yüzünden sadece Heybeliada Sanatoryumuna ve Çam Limanı Koyuna kadar gidebildik.  Hani Yılmaz Erdoğan'ın Kelebeğin Rüyası'nda görülen sanatoryum. Biz gittiğimizde kötü bir haldeydi, o yüzden sanırım, fotoğrafını bile çekmemişiz. Ama aşağıdaki fotoğraf sanatoryumun hemen önü, ben de krokiyi çözmeye çalışıyorum.


 Sanatoryuma giden yol


Sanatoryumdan biraz daha ilerlediğinizde Çam Limanı Koyuna ulaşıyorsunuz. 


Bizim asıl hedefimiz adanın diğer tarafındaki Değirmen Burnu Koyuna gitmekti, ama elimizdeki krokiye göre sürekli kaybolduğumuz için merkeze geri döndük. 



Kamariotissa Bizans Kilisesinin bir bölümü, bu alan günümüzde Deniz Kuvvetlerine dahil olduğu için giriş yasak


 Heybeliada'da da Büyükada'da olduğu gibi çok güzel konaklar yer alıyor. İşte onlardan birkaçı;







Ayrıca Heybeliada'da İsmet İnönü'nün evi de bulunuyor, burası müzeye dönüştürülmüş. İçini gezebiliyorsunuz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder